Україна і Данія поглиблять співпрацю для розвитку вітрової енергетики

Share

Міністерство енергетики України та Міністерство клімату, енергетики та комунальних послуг Королівства Данія уклали угоду, що розширює енергетичне партнерство в галузі вітрової генерації

Про це повідомило Міністерство енергетики України.

За даними Міненергетики, документ в онлайн-режимі підписали міністр Герман Галущенко та міністр клімату, енергетики та комунальних послуг Данії Ларс Огор.

Сторони зобов’язалися сприяти подальшому розвитку енергетичного партнерства, а також обмінюватися досвідом та знаннями у сфері вітрової енергетики.

Партнерство включатиме обмін інформацією та співпрацю експертів у розробленні стратегії, відповідної політики та правових заходів у галузі вітроенергетики, обмін знаннями у розвитку технологічних можливостей, а також формуванні стабільної основи для інвестиційної та торговельної діяльності у секторі вітроенергетики.

«Україна має значний потенціал для розвитку відновлюваної енергетики в Європі. Ми прагнемо стати лідером у побудові сучасного зеленого енергетичного сектору. Ми плануємо, що до 2050 року частка ВДЕ в енергобалансі України досягне 50%. Розвиток партнерства з Данією в галузі вітрової енергетики є надзвичайно важливим для нас у цьому контексті», – зазначив Галущенко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom