ArcelorMittal зупинить іспанські прокатні заводи на півроку

Share

ArcelorMittal погодив з трудовими органами Іспанії угоду про призупинку діяльності частини прокатних заводів по всій країні через форс-мажорні обставини, що виникли після пожежі на сталеплавильному заводі Gijon, де у березні сталася пожежа на одній з двох доменних печей. За даними ArcelorMittal, план також отримав підтримку від основних профспілок, повідомляє Eurimetal.

Згідно з повідомленнями місцевої преси з посиланням на джерела в компанії, зупинка кількох підприємств, зокрема заводу Sagunto недалеко від Валенсії, Etxebarri у Країні Басків та Lesaka у Наваррі, триватиме 6 місяців і торкнеться близько 7 тис. працівників. За ними збережуть 90% зарплати протягом періоду та інші пільги.

У Sagunto ArcelorMittal виробляє холоднокатану листову сталь, а також оцинкований лист. Etxebarri спеціалізується на хромованій сталі, а Lesaka — на фарбованому оцинкованому листовому прокаті.

Роботи з розчищення пошкодженої ділянки в Gijon тривають, повідомив представник компанії S&P Global Commodity Insights 19 квітня, додавши, що вони повинні бути завершені протягом півтора тижнів. Після цього буде проведена оцінка збитків і компанія оцінить вартість і терміни ремонту.

Початковий, неофіційний прогноз, наведений у місцевій пресі, полягав у тому, що завод не працюватиме щонайменше два місяці.

За даними ArcelorMittal, пожежа спалахнула 27 березня, коли розпечений метал вступив у контакт з водою в тиглі печі, що призвело до виходу розпеченого металу зі стінки печі та з сопла, яке потрібно було замінити. Доменна піч A була перезапущена лише в лютому після чотирьох місяців простою. Піч B продовжує працювати в звичайному режимі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom