Суд арештував частку Марченко у Запорізькому заводі феросплавів

Share

Суд за матеріалами Служби безпеки арештував корпоративні права Оксани Марченко в Акціонерному товаристві «Запорізький завод феросплавів» загальною вартістю понад 1 млрд грн, повідомила прес-служба СБУ.

Рішення суду стосується 13,7% акцій підприємства, якими дружина Віктора Медведчука володіє через чотири офшорні компанії. При цьому Запорізький завод феросплавів є монопольним виробником металевого мангану в Україні і входить до списку найбільших металургійних компаній в Європі.

Як зазначили в СБУ, арешт активів убезпечить їх від продажу чи перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь держави.

Раніше СБУ повідомляла про накладення арешту на активи Марченко, які оцінюються у 6 млрд грн. Серед них також частка розміром 6,8% акцій в ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» ім. А.М. Кузьміна» в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії. Марченко підозрюють у фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom