Генсек ООН передав Путіну лист щодо продовження «зернової угоди»

Share

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш зустрівся з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим та передав лист президенту РФ Володимиру Путіну щодо продовження так званої «зернової угоди»

Під час обговорення Чорноморської зернової ініціативи Гутерреш висловив занепокоєння перешкодами, з якими стикається Спільний координаційний центр у своїй повсякденній діяльності, передає «Укрінформ».

Генсек ООН також передав через Лаврова лист Путіну, у якому викладені пропозиції щодо «вдосконалення, продовження і розширення» зернової ініціативи «з урахуванням позицій, нещодавно висловлених сторонами, а також ризиків, пов'язаних з глобальною продовольчою безпекою».

«Аналогічний лист надіслали двом іншим підписантам угоди (Україні та Туреччині – Ред.)», – ідеться в повідомленні пресслужби ООН.

Зазначається, що Гутерреш узяв до уваги занепокоєння, висловлене Москвою щодо імплементації меморандуму про взаєморозуміння між РФ та секретаріатом ООН «щодо просування російських продовольчих товарів і добрив на світові ринки». Він розповів про прогрес, досягнутий у цьому питанні, і підтвердив готовність ООН продовжувати працювати над цим.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom