Моравецький розраховує на рішення ЄК щодо українських продуктів на поточному тижні

Share

Польща розраховує, що на поточному тижні разом з Єврокомісією буде знайдене рішення у питанні щодо заборони ввезення значної кількості українських продуктів на ринок Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії і Болгарії

Про це заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький під час пресконференції у Варшаві, передає «Укрінформ».

За його словами, під час переговорів протягом вихідних між представниками Єврокомісії та п’яти країн ЄС, які вимагають обмежень для українських товарів на своїх ринках, «вдалося пробити стіну нерозуміння» Єврокомісії щодо ситуації у країнах, які межують з Україною.

На його думку, зараз сторони «на крок ближче» до спільного рішення в цьому питанні у відповідності до законодавства ЄС.

«Я думаю, що цей тиждень буде дуже важливим з точки зору узгодження рішення з Єврокомісією», – зауважив глава польського уряду.

Моравецький підкреслив, що у зв’язку із ситуацією, що склалася, Польща «змушена була заблокувати кордон і пропускати лише транзит».

Як повідомлялося, міністри сільського господарства Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії і Болгарії 21 квітня надіслали до Єврокомісії спільного листа, в якому, зокрема, переконували в необхідності розширення переліку продуктів з України, ввезення яких на територію цих країн має бути заборонене. До заборони на імпорт до цих країн пшениці, кукурудзи, ріпаку чи соняшнику, які запропонувала Єврокомісія, ці країни запропонували додати також олію, борошно, мед, цукор, м'які фрукти, яйця, м'ясо, молоко та молокопродукти.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom