Тариф на е/е для населення може зрости до 2,8 грн за кіловат, – НКРЕКП

Share

Один із базових варіантів нових тарифів на електроенергію для населення передбачає підвищення верхнього тарифу з 1,68 грн до 2,4 грн або 2,8 грн за кВт-год

Водночас планується зберегти нижній тариф для населення на рівні 1,44 грн за кВт-год, який зараз діє за умови місячного споживання до 250 кВт-год, повідомив голова Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Костянтин Ущаповський, передає «Інтерфакс-Україна».

«Розглядаються деякі варіанти. Один із базових – це орієнтовно 1,44 грн/кВт-год, а потім 2,4 грн/кВт-год або 2,8 грн/кВт-год. Це така ситуація. У ній головне забезпечити дієву програму захисту незахищених верств населення», – сказав Ущаповський.

Водночас голова регулятора не уточнив, для яких обсягів споживання може залишитися тариф 1,44 грн за кВт-год та не назвав орієнтовний час запровадження нових тарифів.

Він додав, що ринковий тариф на електроенергію зараз становить близько 6,2 грн за кВт-год, однак про підвищення тарифів для населення до цього рівня нині не йдеться.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom