Польща не обмежуватиме перелік української продукції для транзиту

Share

Польща не обмежуватиме перелік українських продуктів, які перевозитимуться транзитом через її територію

Водночас польська сторона контролюватиме транзит відповідно до правил, які вона встановить, повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, передає пресслужба Мінагрополітики.

За його словами, наразі ведуться переговори за участю Єврокомісії щодо імпорту української агропродукції в країни Східної Європи.

Міністр наголосив, що українські фермери розуміють своїх колег за кордоном і хочуть, щоб усім було комфортно працювати разом. Але перед українськими аграріями стоїть більша проблема – війна. Україна, підкреслив він, не кине своїх фермерів і захищатиме їхню позицію.

Водночас Сольський переконаний, що в складні часи надзвичайно важливо координувати та гармонізувати всі рішення в Європейському Союзі. Він нагадав, що рік тому Єврокомісія запустила ініціативу «Шляхи Солідарності», а в серпні 2022 року почала діяти Чорноморська зернова ініціатива. За цей період «Шляхами Солідарності» Україна відвантажила близько 32 млн тонн сільськогосподарської продукції, а «зерновим коридором» – 27 млн тонн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom