Швейцарія поки відмовилася шукати російські активи спільно із G7

Share

Влада Швейцарії відповіла на лист послів країн G7, відхиливши прохання приєднатися до робочої групи з пошуку підсанкційних російських активів REPO

Про це йдеться у відповіді Державного секретаріату з економічних питань Швейцарії (SECO), передає «Європейська правда».

Як наголошує SECO, «як нейтральна суверенна держава Швейцарія виступає за справедливість і проти несправедливості», зокрема, шляхом приєднання до санкцій Європейського Союзу проти Росії.

«Швейцарія як ніколи сповнена рішучості підтримувати плідну і конструктивну співпрацю з країнами-партнерами, керуючись спільними цінностями і цілями. Швейцарська влада тісно співпрацює з країнами-партнерами в рамках взаємної правової та адміністративної допомоги», – підкреслюється у відповіді.

Як приклад наводять «фізичні зустрічі на різних рівнях, регулярне електронне листування поштою з національними санкційними органами та Європейською Комісією, а також телефонні дзвінки з широким колом державних органів у зв'язку з конкретними справами».

У контексті пропозиції G7 про приєднання до REPO Швейцарія зазначає, що окрім власне країн «Групи семи» в ініціативі беруть участь лише ЄС та Австралія.

«На сьогодні жодна інша країна не приєдналася до групи REPO. Співпраця на технічному рівні відбувається безперешкодно, і тому Швейцарія нині не бачить необхідності офіційно приєднуватися до робочої групи REPO», – зазначається в листі.

Водночас там допустили можливе приєднання до робочої групи, «якщо в майбутньому членство виявиться в інтересах Швейцарії».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom