Уряд дозволив громадам фінансувати проектну документацію для інфраструктури індустріальних парків

Share

Кабінет міністрів дозволив використовувати кошти місцевих бюджетів на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, необхідних для створення та функціонування індустріального парку. Відповідні зміни були внесені до урядової постанови 590, повідомив заступник керівника парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський. 

«Очевидно, що фінансування ПКД і фінансування будівництва – це дуже велика різниця», – зазначив нардеп. Він висловив сподівання на те, що надалі уряд дозволить фінансувати не лише проектування, а й виконання робіт із місцевих бюджетів.

Кисилевський зазначив, що громади чекають на таке рішення, оскільки воно дозволить залучати промислові інвестиції. До того ж часто місцеві бюджети, на відміну від центрального, мають кошти на розвиток такої промислової інфраструктури, додав нардеп. 

«Тобто громади готові прямо зараз, не чекаючи перемоги, формувати фундамент для відновлення економіки за рахунок тих інструментів, якими наділила їх держава. Зокрема через індустріальні парки. Потрібно їм дозволити це робити, поки держава не може виділити на це достатньо ресурсів», – зауважив він. 

Депутат закликав місцеві громади активніше працювати з урядом щодо напрацювання подальших змін в 590 постанову вже по фінансуванню робіт.