Україна та Данія працюють над програмою фінпідтримки

Share

Уряди України та Данії працюють над програмою фінансової підтримки державного та приватного секторів

Уряд Данії готовий приєднатися до реконструкції та відновлення України, використовуючи програми фінансового гарантування кредитів. Про це йшлося на зустрічі заступників міністра України Олександра Грибана і Надії Бігун з представниками Міністерства бізнесу Королівства Данія, передає прес-служба українського відомства.

«Данія стала одним з найбільших спонсорів України за фінансовою допомогою, чия підтримка позитивно вплинула на українську економіку, враховуючи наслідки війни. Ми впевнені, що бізнес є двигуном змін, тому Мінекономіки співпрацює з міжнародними організаціями, інвестиційними агентствами для мобілізації міжнародного капіталу в український приватний сектор», – зазначив Грибан.

Заступник Міністра наголосив, що Україна розраховує на підтримку Королівства Данія у питанні розмінування територій, зокрема, щодо використання данських технологій та залучення операторів з розмінування. Швидке розмінування територій забезпечить функціонування українського аграрного сектору та сприятиме реалізації експортного потенціалу країни.

Сторони зосередились на пошуку моделі фінансової підтримки, яку Данія може надати Україні для подальшого відновлення. Зокрема, розглядаються програми фінансового гарантування кредитів за підтримки Фонду експорту та інвестицій Данії та надання грантів на державний сектор. Також йдеться про інвестиції у приватний сектор.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom