Польща проситиме ЄК відновити мита на українську агропродукцію

Share

Польща самостійно або з групою кількох інших країн ЄС звертатиметься до Єврокомісії, аби у Брюсселі переглянули питання щодо відновлення мита на українську сільськогосподарську продукцію

Про це після зустрічі з представниками асоціацій аграріїв з Польщі, Чехії, Румунії, Болгарії і Словаччини заявив міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Роберт Телус, передає «Укрінформ».

«Я звернуся до моїх колег з цих країн, щоб ми разом закликали ЄС дуже рішуче переглянути з червня питання мит», – заявив Телус.

Він підкреслив, що дуже важливо зробити це разом таким чином, щоб розподіл агропродукції з України рівномірно відбувався по всій Європі.

За інформацією польського міністерства, Телус звернеться до аграрних міністрів з чотирьох країн 12 квітня і хоче, щоб ця зустріч відбулася якомога швидше, наприклад, у відеоформаті.

Міністр зауважив, що якщо інші міністри з різних причин не хотітимуть підтримувати його ініціативу, то він сам звернеться до ЄС «у найближчі дні».

Коментуючи питання транзиту збіжжя з України через територію Польщі до третіх країн, польський міністр зазначив, що поки що з Києвом діє усна домовленість про перевірку і контроль.

«Сподіваюся, що 14 квітня буде підписана угода з українською стороною. Ми разом моніторитимемо ситуацію, але саме Україна контролюватиме та надаватиме ліцензії на експорт збіжжя тим компаніям, які вивозитимуть його лише транзитом», – повідомив Телус.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom