НАБУ оголосило у розшук екс-голову Фонду держмайна

Share

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук колишнього голову Фонду державного майна Дмитра Сенниченка та низку інших осіб за підозрою у махінаціях з майном ФДМУ

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

За даними НАБУ, підозрювані входили до складу злочинної організації, яка причетна до заволодіння понад пів мільярда грн коштів АТ «Одеський припортовий завод» та АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».

«Очолював угруповання ексголова Фонду державного майна, який тричі виступав викривачем корупції, подаючи відповідні заяви до НАБУ. Насправді ж він усував «конкурентів» на підприємствах зі сфери ФДМУ, аби заробляти могла лише підконтрольна злочинній організації компанія», – сказано в повідомленні.

За даними НАБУ, у розшук оголосили Андрія Гмиріна, Павла Присяжнюка, Миколу Парсентьєва, Олександра Горбуненка, Володимира Колота та Артура Сомова.

Нагадаємо, що наприкінці березня НАБУ повідомило про підозру Сенниченку та його спільникам, які у складі злочинної організації впродовж 2019-2021 років її учасники заволоділи понад 500 млн грн коштів АТ «Одеський припортовий завод» та АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».

Тоді вдалося затримати в. о. директора «ОПЗ» і радника голови ФДМУ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom