У Польщі підтвердили призупинення імпорту українського зерна щонайменше до липня

Share

Імпорт українських зернових до Польщі призупинений щонайменше до липня, заявив заступник міністра сільського господарства Польщі Януш Ковальський

Він заявив, що результат переговорів із президентом Володимиром Зеленським показав, що Польща «здатна домовлятися з Україною і тимчасово призупинити імпорт», сказав Ковальський, передає «Укрінформ».

Заступник міністра висловив думку, що польсько-українська домовленість у справі зерна «є лише першим кроком».

«Ми допомагаємо Україні, але ми маємо бути транзитною країною. Вся продукція має відправлятися через Польщу, вона не має шкодити польським фермерам, польським виробникам і викликати кризу, пов'язану з продовольчою безпекою», – констатував Ковальський.

Він також додав, що 11 квітня польський міністр зустрінеться на кордоні з представниками аграрних організацій з п’яти інших країн.

Нагадаємо, що міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський під час спільної пресконференції з міністром сільського господарства і розвитку села Польщі Робертом Телусом заявив 7 квітня, що Україна призупинить до нового сезону експорт до Польщі пшениці, кукурудзи, ріпаку і соняшнику.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom