Австралія в березні збільшила експорт залізної руди на 14%

Share

У березні 2023 року гірничо-видобувні компанії Австралії збільшили експорт залізної руди та окатишів на 14,2% у порівнянні з попереднім місяцем – до 70,83 млн т

Експорт залізорудної сировини до Китаю за місяць сягнув 59,88 млн т, що на 12% більше порівняно з лютим поточного року, передає «ГМК-Центр» із посиланням на «SteelMint».

Поставки австралійської руди до Китаю в березні значно зросли, оскільки китайські металурги збільшили закупівлі залізної руди низького та середнього сортів замість високоякісних через падіння маржі сталеливарників.

До трійки основних споживачів руди з Австралії також увійшли Японія та Південна Корея. Зокрема, поставки ЗРС до Японії за березень зросли на 29% м./м., до 4,64 млн т, а до Південної Кореї – зменшились на 0,6% м./м., до 3,2 млн т.

Rio Tinto протягом місяця відвантажила найбільший обсяг залізної руди серед австралійських виробників – 28,22 млн т (+23% м./м.). BHP експортувала 21 млн т ЗРС (+17% м./м), а FMG – 13,83 млн т (-8% м./м.).

Очікується, що експорт залізної руди з Австралії залишатиметься нестабільним на тлі невизначеного попиту Китаю на сировину та фінансової нестабільності світових ринків.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom