Raiffeisen Bank рзглядає продаж російської «дочки»

Share

Австрійська група Raiffeisen Bank International вирішила продати бізнес у Росії або вивести російську «дочку» «Райффайзенбанк» із периметру RBI Group

Про це під час щорічних загальних зборів акціонерів заявив голова групи Йоганн Штробль, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на Reuters.

«RBI розглядатиме можливі угоди, які можуть призвести до продажу або виділення російського «Райффайзенбанку» та його деконсолідації з групи RBI», – зазначив він.

Як додали в пресслужбі банку, RBI зобов’язується й надалі зменшувати свою бізнесактивність в Росії, утім «продовжить деякі банківські операції в Росії згідно умов своєї банківської ліцензії».

Також банк підтримуватиме клієнтів, зокрема тих, на яких вплинуло зменшення бізнес активності групи в Росії. «Ми маємо зобов’язання підтримувати співробітників на усіх ринках, де присутня група RBI. Група RBI несе відповідальність за своїх банківські процеси в Росії, де працює понад 9 000 людей», – йдеться у релізі.

Водночас зазначається, що «Райффайзенбанк Росія» продовжить зменшувати позики клієнтам і зменшувати загальний об’єм транзакцій в іноземній валюті – «це призведе до скорочення розмірів надходжень від платіжного бізнесу групи RВІ».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom