МВФ розгляне нову програму для України 31 березня

Share

Рада директорів Міжнародного валютного фонду 31 березня розгляне запит України на відкриття нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF

Цьому також передуватиме підбиття підсумків відкритої в грудні Моніторингової програми для України із залученням ради директорів, передає «Інтерфакс-Україна».

МВФ 21 березня повідомив про досягнення домовленості на рівні персоналу (staff-level agreement, SLA) про нову чотирирічну програму EFF для України на загальну суму SDR11,6 млрд (близько $15,6 млрд). Фонд уточнив, що остаточне рішення ради директорів очікують найближчими тижнями.

Кабінет міністрів 24 березня схвалив проєкт Листа про наміри уряду і Національного банку України до МВФ і проєкт Меморандуму про економічну та фінансову політику. На цьому етапі самі документи традиційно не публікуються.

Програму передбачається розділити на два етапи. Перший націлений на утримання стабільності, розрахований на 12-18 місяців і базується на PMB, тоді як другий етап, з великими структурними реформами, націлений на зростання і євроінтеграцію.

Переговорам про нову програму EFF передувала Моніторингова програма PMB. Україна в умовах неготовності МВФ одразу виділяти значне фінансування восени минулого року запросила її у Фонду на термін чотири місяці й отримала схвалення ради директорів 20 грудня.

17 лютого у Варшаві завершилася робота місії МВФ, за підсумками якої зроблено заяву про SLA щодо дострокового завершення програми PMB і переходу до підготовки нової розширеної програми, що передбачає фінансування.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom