В УЗ роз’яснили правила перевезення зерна у напіввагонах

Share

АТ «Укрзалізниця» і надалі дозволяє перевезення зерна у напіввагонах, наголосив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов

Він закликав «транспортувати зерно за умови виконання вимог розміщення та кріплення вантажу у вантажному вагоні», передає «Укрінформ».

За інформацією Ткачова, заборонено розміщувати та кріпити вантаж у напіввагоні з порушенням вимог СМГС Додаток 3 «Технічні умови розміщення і кріплення вантажів», тобто з порушенням вимог прийнятих ОСЖД (міжнародне об‘єднання залізниць).

За словами Ткачова, відправники порушують правила перевезення наступним чином: використовують для закріплення укриття/тентів зовнішні деталі кузова напіввагону, які для цього не пристосовані; прикріплюють захисне укриття до вагону способом, що не виключає можливість його відриву та парусність на шляху прямування; використовують для кріплення укриттів/тентів ув’язки одноразового використання та ін.

«Тому, вважаю, вимоги безпеки руху на залізниці мають безумовно виконуватися усіма учасниками перевізного процесу, вони, на жаль, писалися кров‘ю», – підкреслив представник УЗ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom