Мінфін відновлює середньострокове бюджетне планування

Share

Міністерство фінансів України відновлює середньострокове бюджетне планування

Про це повідомив перший заступник міністра фінансів Денис Улютін, передає прес-служба відомства.  

«Вже цього року плануємо додати до проекту бюджету на 2024 рік трирічний прогноз основних бюджетних показників. Наступного року – поновити цикл повноцінного середньострокового бюджетного планування із підготовкою Бюджетної декларації на 2025-2027 роки, що міститиме цілі державної політики з показниками їх досягнення, пріоритети відновлення та відповідний розподіл ресурсів», – розповів він.

Крім того, Улютін підкреслив, що ще одним важливим напрямом в контексті ефективного використання ресурсів є покращення управління державними інвестиціями.

«Потреба коштів для відновлення є колосальною – понад $400 млрд (оновлено) за оцінками Світового банку згідно звіту «Друга швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення України» (Second Ukraine Rapid Damage and Needs Assessment – RDNA2). Ми очікуємо, що більша частина фінансування, як мінімум на перших етапах, здійснюватиметься через різні форми державних інвестицій – капітальні видатки бюджету, державні гарантії, ДПП. Тому дуже важливо забезпечити уніфікацію підходів до відбору проектів, визначити чітку рамку для проектів відновлення та посилити контролюючу роль Мінфіну на всіх етапах інвестиційного циклу»», – зазначив Улютін.

Наступне пріоритетне завдання – забезпечення ефективної мобілізації коштів платників податків.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom