«Укроборонпром» налагодив виробництво 122-мм снаряду за кордоном

Share

Державний концерн «Укроборонпром» у кооперації з країною НАТО налагодив виробництво артилерійського 122-мм снаряду за кордоном та відвантажив партію Збройним Силам України

Про це повідомляє прес-служба концерну.

«Це вже третій вид боєприпасу після мінометної 120-мм міни та танкового 125-мм снаряду, який виготовляється за українською технологією та із залученням українських вузькопрофільних фахівців на закордонних потужностях», – сказано в повідомленні.

Снаряд калібру 122 мм використовується українською артилерією при роботі з причіпними гаубицями Д-30 (максимальна дальність ураження – 15400 м) та САУ 2С1 «Гвоздика» (максимальна дальність ураження – 15200 м).

«Замовленню Міноборони України передували заводські випробування, на яких «Укроборонпром» підтвердив необхідні тактико-технічні характеристики снаряду: міцність корпусу при пострілі, стійкість спорядження, максимальна дальність стрільби, перевірка купчастості при стрільбі, повнота розриву снаряду. Характерно, що кількість осколків значно перевищує уламковість штатного «радянського» зразку», – додали в концерні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom