Україна та Латвія розвиватимуть нові логістичні шляхи, – Шмигаль

Share

Україна та Латвія працюють над розвитком і зміцненням торговельно-економічних стосунків. Країни домовилися про продовження роботи Міжурядової комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва

Дев’яте засідання відбудеться найближчим часом, йшлося на зустрічі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та прем’єр-міністра Латвії Кріш’яніса Каріньша, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

«Україна є частиною європейської системи логістичних шляхів TEN-T. Наші логістичні коридори нанесені на індикативні карти ЄС. Це відкриває перед нами можливість спільно з Латвією, іншими балтійськими країнами та Польщею працювати над новими логістичними шляхами й напрямками. Переконаний, що нова логістика з півночі на південь, з півдня на північ є перспективою для багатосторонньої кооперації та зміни логістики на європейському континенті», — зазначив Шмигаль.

Він подякував Латвії за намір брати участь у проектах з відновлення інфраструктури Чернігівської області та відзначив допомогу енергетичним обладнанням.

Глава українського уряду також повідомив, що Україна вже отримала від Латвії військової допомоги на суму понад 300 млн євро. Він висловив вдячність за затвердження нового пакету допомоги, завдяки якому ця сума досягне 370 млн євро, або більш ніж 1% ВВП Латвії.

Прем’єр-міністр Латвії зі свого боку підкреслив, що процедура вступу України до ЄС має розпочатися в 2023 році. За його словами, лише членство України в Європейському Союзі та НАТО дасть запоруку для тривкого миру й безпеки в усій Європі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom