Україна та ЄС продовжили на рік транспортний безвіз

Share

Україна та Європейський Союз продовжили ще на один рік угоду, яка скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів на двосторонні та транзитні перевезення в держави ЄС

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає «Укрінформ».

«За перший рік домовленість довела свою практичну ефективність. За період її дії обсяги двосторонніх та транзитних автомобільних вантажоперевезень зросли на понад 50%», – зазначив він.

На переконання віцепрем'єра, такі проєкти не лише допомагають підтримати українську економіку та знаходити логістичні рішення для експортерів, а й наближають нас до головної зовнішньополітичної мети – набуття Україною членства в ЄС.

Кубраков уточнив, що разом з європейськими партнерами Україна вже розбудовує необхідну логістичну інфраструктуру на кордоні. Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення відкрито два нових пункти пропуску на кордоні Румунією, а також пункт контролю на тимчасовій інфраструктурі для пропуску порожніх вантажних автомобілів на кордоні з Польщею.

Крім цього, вдалося розширити пропускну спроможність пункту «Краківець – Корчова» та впорядкували роботу пункту «Ягодин – Дорогуськ» на кордоні з Польщею.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom