Сентравіс розширить виробництво в Ужгороді, другу чергу завершить до літа

Share

Компанія «Сентравіс», основний виробничий майданчик якої знаходиться у Нікополі, планує розширювати виробництво в Ужгороді, відкрите наприкінці лютого, повідомила прес-служба компанії.

Загальна сума інвестицій у будівництво заводу на Закарпатті склала понад 50 млн грн. На новому об’єкті працює близько 100 працівників. Одразу після запуску почалися роботи з розширення виробництва, будівництво другої черги планують завершити цього літа.

«Наша команда давно виношувала ідею нового заводу, але війна стала драйвером цього процесу і ми швидко перейшли від проектування до дій. Загальна мета – зміцнення наших позицій на світовому ринку та посилення стійкості компанії», – відзначив генеральний директор «Сентравіс» Юрій Атанасов. 

За його словами, Ужгород був обраний через його близькість до західного кордону, що забезпечить можливість швидше доставляти замовлення клієнтам компанії.

«Роботи щодо другої черги будівництва плануємо завершити до літа і вже плануємо третю чергу. У нас амбіційні плани. Хочемо, щоб Ужгород знали як один зі світових центрів з виробництва труб для автомобілів», – зазначив начальник нового виробництва Сергій Шадський.

Зазначається, що виробництво на Закарпатті не буде залежати від холодного виробництва в Нікополі, тому що перший деформаційний прохід можливо буде здійснювати на релокованому стані ХПТ 55 з холодного виробництва безпосередньо на виробничому майданчику в Ужгороді. Але напівфабрикат на завод доставлятимуть з гарячого виробництва.