У США після SVB закрили ще один банк

Share

Регулятори штату 12 березня закрили нью-йоркський Signature Bank, що стало третім за величиною банківським банкрутством в історії США

За даними Департаменту фінансових послуг штату Нью-Йорк, Федеральна корпорація страхування вкладів (FDIC) взяла під свій контроль Signature, активи якого становили $110,36 млрд, а депозити – $88,59 млрд станом на кінець минулого року, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на Reuetrs.

Банківські регулюючі органи повідомили, що клієнти Signature отримають назад усі свої депозити, включаючи гроші, що перевищують ліміт у $250 тис для федерального страхування депозитів.

Рішення про закриття Signature Bank стало несподіванкою для керуючих банком: вони дізналися про припинення роботи незадовго до публічного оголошення, повідомило поінформоване джерело Bloomberg. Банк зіткнувся із сильним відтоком коштів вкладників 10 березня, але до неділі ситуація стабілізувалася, зазначило джерело.

Якби банку дозволили, він зміг би продовжити роботу, вважає член правління банку Барні Френк. За його словами, банк має солідний кредитний портфель. Багато вкладників Signature Bank – це малий бізнес.

Signature Bank користувався популярністю у власників криптовалют. Банк надавав послуги з розміщення на депозитах клієнтів цифрових активів, проте не інвестував у криптовалюти та не торгував ними, а також не приймав їх як заставу для видачі кредитів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom