Метінвест оцінює збитки від війни у $3,5 млрд

Share

Група Метінвест оцінила збитки, отримані від пошкодження та втрати контролю над частиною підприємств внаслідок повномасштабної військової агресії Росії проти України у 3 млрд 523 млн доларів. Такі дані містяться у презентації для J.P. Morgan Global Emerging Markets Corporate Conference.

Зокрема, втрати від зупинки підприємств, розташованих у тимчасово окупованому Маріуполі, компанія оцінила у 3,181 млрд дол. Мова про комбінати «Азовсталь» та «ММК імені Ілліча», Маріупольський ремонтно-механічний завод. Ця сума включає збитки, пов’язані з пошкодженням виробничих потужностей, а також втратою готової продукції та обладнання.

Деякі підприємства Групи, які знаходяться на підконтрольній уряду території, також зазнали фізичних пошкоджень. Компанія оцінила збитки від дій російської армії, що призвели до такої ситуації, у 290 млн дол. Ще у 52 млн дол. Метінвест оцінив збитки від припинення діяльності своїх трейдерів Metinvest Eurasia та Metinvest Distribution, які діяли в Росії та Білорусі.

Компанія докладає зусиль для стягнення з РФ компенсації у судовому порядку. 

Як раніше повідомляв Метінвест, підприємства групи в Маріуполі та Авдіївці зупинили діяльність через бойові дії. Інші активи групи працюють із різним рівнем завантаження, зважаючи на безпекові, логістичні, енергетичні, економічні та інші чинники. Зокрема завдяки стабілізації ситуації з електроенергією очікується поступове збільшення обсягу завантаження залізорудних активів Групи у Кривому Розі щонайменше до 30% від довоєнного рівня. Крім цього, на «Каметсталі» та спільному підприємстві «Запоріжсталь» працюють по дві доменних печі. Покровська вугільна група працює приблизно на 80% від довоєнної потужності.