До суспільно корисних робіт залучили 8,5 тис. безробітних, – Мінекономіки

Share

До виконання суспільно корисних робіт в межах проєкту «Армія відновлення» залучено 8,5 тисяч безробітних в 13 регіонах

Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко, передає пресслужба Мінекономіки.

За її словами, цей проєкт, спрямований на залучення людей, що тимчасово втратили роботу, набирає популярності. На сьогодні він реалізується вже у 13 областях, днями долучилися – Дніпропетровська та Львівська.

«Загалом з часу старту проєкту залучено 8,5 тисяч осіб. Вони отримують від держави оплату за роботу щонайменше 6700 грн, що є більшим, ніж середній розмір допомоги з безробіття. За виконання робіт держава виплатила учасникам «Армії відновлення» вже майже 56 млн грн», – повідомила міністерка.

Лідерами за кількістю залучених безробітних до виконання суспільно корисних робіт є:

  • Полтавська область – залучено 2 621 особа;
  • Донецька – 1350 осіб;
  • Київська – 1193 особи;
  • Сумська – 1179 осіб.

Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Найчастіше людей залучають до будівництва захисних споруд цивільного захисту, укріплення дамб, розвантаження гумдопомоги, розбору завалів і відновлення житлових будинків, пошкоджених в результаті бойових дій, облаштування підвальних приміщень під укриття тощо.

На 2023 рік в бюджеті Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на організацію суспільно корисних робіт передбачено 104 млн грн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom