Приватизація Білгород-Дністровського порту провалилася

Share

Призначений на 3 березня аукціон з приватизації майнового комплексу Білгород-Дністровського порту (Одеська область) не відбувся через відсутність заявок

Про це повідомив начальник регіонального відділення Фонду державного майна по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський, передає «УНІАН».

За його словами, перший аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» не відбувся через відсутність заявок від учасників. Наступні торги вже зі зниженням ціни заплановані на 13 березня, вона складе 93,7 млн грн (замість початкової – 187 млн грн).

«Відверто, ми самі здивовані, адже стільки зацікавлених як серед українських, так і іноземних компаній, скільки цікавилися цим портом, ще не було в нашому досвіді. Часом таке буває: ринок вважає ціну занадто високою. Це дійсно так? У нас вже було таке: на другому аукціоні ціна зростає більше, ніж була на першому», – повідомив Славський.

На його думку, причини ринкові. Зокрема, цей порт на Дунаї в даний час працює як «сухий порт».

Також має значення загальна вартість – до ціни додається 20% ПДВ та борги близько 100 млн грн, які має сплатити покупець.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom