ЄС має розпочати підготовку нового пакета санкцій проти РФ, – МЗС України

Share

Європейський Союз має якнайшвидше розпочати підготовку до ухвалення 11-го пакета санкцій проти Росії

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко, передає «Бізнес.Цензор».

Він нагадав, що раніше спеціальний посланник ЄС Девід О'Салліван сказав про нібито зміну в акцентах подальшої європейської санкційної політики проти Росії.

«За його словами, після ухвалення 10-го пакета санкцій Єврокомісія планує сфокусуватися на забезпеченні дотримання вже чинних обмежень», – зазначив дипломат.

Водночас речник МЗС України наголосив, що санкції відіграють критично важливу роль в протидії агресії РФ, однак до 10 санкційного пакета ЄС не увійшла ціла низка елементів, на яких наполягала Україна.

«Ядерна енергетика, зокрема, подальше обмеження діяльності корпорації «Росатом», причетної до окупації Запорізької атомної станції, ІТ-технології, продаж діамантів, морська логістика», – перелічив Ніколенко.

Він зауважив, що Росія досі має доступ до величезних фінансових та технологічних ресурсів.

«Тому не час послаблювати санкційний тиск, допоки триває війна в серці Європи. Жодним чином не зменшуючи важливість усунення лазівок для обходу санкцій, ми переконані, що ЄС має якнайшвидше розпочати підготовку до ухвалення наступного, 11-го пакету санкцій», – закликав представник МЗС України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom