Кабмін готує підвищення тарифів на е/е для населення, – НКРЕКП

Share

Кілька робочих груп на рівні Кабінету міністрів, Міненерго та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), розглядають кілька варіантів підвищення тарифів на електроенергію для населення

Інформацію про це підтвердив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський у коментарі Forbes, передає «Бізнес.Цензор».

«Тарифи не переглядалися з 2017 року, вони економічно не обґрунтовані та не ринкові», – пояснив він необхідність підвищення тарифів.

За словами Ущаповського, концепція лише одна – тарифи потрібно підвищувати, але передбачає різні варіанти: може бути модифікована чинна система субсидування незахищених верств населення, переглянуто рівні тарифів залежно від обсягів споживання, змішані варіанти цих схем.

«Фінальне рішення щодо перегляду тарифів в будь-яку сторону – це зона відповідальності уряду», – сказав Ущаповський.

Чинні тарифи на електроенергію для населення діють до 31 березня 2023 року. Для індивідуальних побутових споживачів тариф становить 1,44 грн за кВт-год при споживанні до 250 кВт год на місяць та 1,68 грн/кВт год – понад 250 кВт год на місяць.

У серпні минулого року президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає запровадження мораторію на підвищення тарифів на опалення та гарячу воду протягом дії воєнного стану та шести місяців після його припинення. Однак він не передбачає мораторію на підвищення тарифів на електроенергію.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom