Україна висуває свою кандидатуру до Ради керуючих МАГАТЕ

Share

Міністр енергетики Герман Галущенко закликав європейських колег підтримати кандидатуру України до Ради керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ)

Як повідомило Міністерство енергетики, із такою пропозицією Галущенко виступив під час неформальної зустрічі міністрів енергетики і транспорту ЄС у Стокгольмі 27 лютого, передає «Інтерфакс-Україна».

«Міністр енергетики повідомив, що Україна висуває свою кандидатуру до Ради керуючих МАГАТЕ на 2023-2025 роки, і закликав учасників засідання приєднатися до обговорення цього питання і підтримати українську заявку», – зазначили у відомстві.

Очільник Міненерго під час зустрічі подякував представникам ЄС за 10 пакет санкцій проти Росії та наголосив на необхідності не лише збереження тиску на агресора, а і його поширення на всі сфери російської енергетики, зокрема на ядерну галузь, поінформувало відомство.

За словами Галущенка, настав час для впровадження санкцій проти «Росатома».

«Настав час іти далі і запроваджувати санкції проти «Росатома», який прикриває ядерний тероризм російського режиму і спонсорує російську армію. Ми вітаємо рішення Фінляндії, Болгарії та Чехії відмовитися від співпраці з Росією в ядерній галузі та закликаємо інших партнерів зважитися на цей крок», – заявив міністр.

За інформацією МАГАТЕ, Рада керуючих є одним із двох керівних органів агентства поряд зі щорічною генеральною конференцією держав-членів МАГАТЕ.

Рада розглядає фінансові відомості, програму і бюджет МАГАТЕ і виносить щодо них рекомендації генеральній конференції. Вона розглядає заяви про прийом у члени агентства, затверджує угоди про гарантії та публікує норми безпеки МАГАТЕ. Вона також призначає генерального директора агентства, якого затверджує генеральна конференція.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom