УЗ уклала прямий контракт на постачання газу з «Укрнафтою»

Share

АТ «Укрзалізниця» 27 лютого підписала прямий договір на постачання газу з компанією «Укрнафта», яка перебуває в державному управлінні

Про це повідомила прес-служба залізничної компанії.

За договором, видобувник готовий постачати газ за ціною, яка на 23% менша від поточної, отриманої від трейдерів на відкритому та конкурентному аукціоні.

«Для відновлення «Укрзалізниці» сьогодні важлива кожна гривня. Тому ми перебуваємо в постійному пошуку можливостей зекономити навіть за тими позиціями закупівель, де вже є рамкові контракти. Отримана на закупівлі газу економія лише в березні становитиме 47 млн грн. Це гроші, які будуть використовуватися для подолання наслідків російської агресії», — повідомив член правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Компанія також постійно вивчає можливість укладення прямих контрактів з іншими виробниками й постачальниками продукції, необхідної для безперебійної роботи галузі.

«Для нас дуже важливе питання співпраці саме з державними компаніями або локалізація виробництва. Щоб гроші, які ми витрачаємо, йшли в економіку держави», — резюмував член правління УЗ Орест Логунов.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom