Країни G7 сприятимуть наданню фінансової допомоги Україні від МВФ, – Bloomberg

Share

Країни G7 планують до кінця березня розв’язати питання щодо підтримки України коштами Міжнародного валютного фонду

Про це пише «Укрінформ» з посиланням на Bloomberg.

Ідеться про багаторічний пакет допомоги на суму до $16 млрд, який дасть можливість покрити потреби постраждалої від війни країни й стане каталізатором для додаткового міжнародного фінансування.

За даними джерел видання, очікується, що цього тижня уряди країн G7 – США, Великобританії, Канади, Німеччини, Франції, Італії та Японії – доручать урядовцям активізувати взаємодію з МВФ та Україною для реалізації цієї програми. Схвалення її G7 є однією з умов МВФ для завершення угоди.

Український уряд прагне укласти нову угоду вже у березні, аби отримати $5 млрд протягом першого року.

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва цього тижня відвідала Київ і заявила, що фонд готовий надати значну економічну підтримку в рамках нової повноцінної кредитної програми.

Ще однією умовою програми є забезпечення стабільності боргу України з боку її основних донорів та кредиторів. План також вимагатиме зміни правил кредитування МВФ, який зазвичай не надає повноцінних кредитних програм країнам, де триває воєнний конфлікт.

Міністр фінансів США Джанет Єллен обговорювала з Георгієвою кредитування України, а команди Мінфіну США і МВФ перебувають у щоденному контакті з цього питання.

На сьогодні Україна використала $2,7 млрд допомоги МВФ, наданого в рамках інструменту швидкого фінансування після початку повномасштабного вторгнення.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom