Збитки довкіллю за рік повномасштабної війни оцінили у майже 2 трлн грн

Share

За рік повномасштабної війни фахівці Міндовкілля та Держекоінспекції задокументували понад 2300 злочинів проти природи. Розмір збитків сягає майже 1,9 трлн грн

Про це повідомила прес-служба міністерства.

«Наприклад, не кожна європейська країна має таку кількість лісу, яку росіяни знищили в Україні. Майже 500 тис. га сьогодні під окупацією або перебувають у зоні бойових дій. 2,4 млн га лісів вже звільнені та потребують відновлення», – зазначив очільник відомства Руслан Стрілець.

У зоні бойових дій розташована найбільш промислово розвинена частина України. Окуповано 132 родовища корисних копалин. Збитки галузі за рік сягають 7,76 трлн грн.

«Крім того, з перших днів повномасштабного вторгнення ми зіткнулися з безпрецедентним ядерним терором. Чорнобильська АЕС була під окупацією 35 днів і зазнала збитків на 3,2 млрд грн. Сьогодні маємо новий виклик. Ситуація із діями Росії на Каховському водосховищі може мати колосальні наслідки. І це не лише позбавлення одного мільйона українців питної води. Зниження рівня води у водосховищі може призвести до виходу з ладу систем охолодження Запорізької АЕС», – наголосив Стрілець.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom