Метінвест відновив роботу Північного та Інгулецького ГЗК

Share

Група Метінвест відновила роботу Північного та Інгулецького гірничо-збагачувальних комбінатів у кривому Розі, які знаходились у стані простою з літа 2022 року.

Таким чином, наразі всі чотири ГЗК, зокрема Центральний (ЦГЗК) та Південний (ПівдГЗК), працюють та виробляють продукцію. Зокрема, ПівГЗК вийшов із простою в листопаді минулого року.

Як повідомляє ГМК-Центр, Метінвест планує поступово збільшити потужність гірничо-збагачувальних комбінатів до мінімум 30% довоєнного рівня та зосередитися переважно на виробництві залізорудних окатків.

«На початку 2023 року український уряд дозволив звільнити імпорт електроенергії з ЄС від обмежень щодо нормування, щоб полегшити місцевий дефіцит енергоресурсів. «Метінвест» вирішив використати цю можливість для організації закупівель імпортної електроенергії для власних потреб, що дозволяє збільшити квоти на постачання е/е. Це позитивно вплинуло на роботу Групи», – йдеться у пресрелізі.

За підсумками 2022 року Метінвест скоротив виробництво товарного залізорудного концентрату на 60% р/р – до 4,7 млн т, залізорудних окатків – на 45% до 3,18 млн т.