Новий пакет санкцій проти РФ включатиме 200 осіб та організації, – WSJ

Share

Адміністрація президента США Джозефа Байдена планує оголосити новий пакет санкцій проти близько 200 російських фізичних та юридичних осіб на поточному тижні

Про це 21 лютого повідомило WSJ із посиланням на офіційні джерела, передає «Укрінформ».

«Очікується, що пакет буде оприлюднений цього тижня Мінфіном і Державним департаментом США та охоплюватиме російських губернаторів, членів їхніх сімей і російських урядовців. Крім того, він включатиме організації оборонної промисловості та пов’язані з нею суб’єкти, технологічні фірми, а також мережі ухилення від санкцій», – зазначається в повідомленні.

При цьому зауважується, що країни-члени ЄС також обговорюють свій новий набір економічних обмежень проти Росії. Зокрема, обмірковуються пропозиції щодо заборони російського імпорту на суму понад $11 млрд, а також санкції проти іранських організацій, які постачають безпілотники до РФ. Як і в попередніх пакетах, нові заходи ЄС тісно координуються з Вашингтоном і Великою Британією.

Раніше Байден заявляв, що цього тижня США й союзники оголосять новий потужний пакет санкцій проти Росії. При цьому він підкреслив необхідність притягти РФ до відповідальності за злочини, які її військові та найманці чинять в Україні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom