«Газпром» збільшує транзит газу через Україну

Share

Заявка російського «Газпрому» на транзит газу через Україну зросла до максимального значення з початку року – до понад 39 млн кубометрів

Про це свідчать дані «Оператора ГТС України», передає Інтерфакс-Україна.

Так, ОГТС повідомив, що прийняв від «Газпрому» заявку на транзит на понеділок обсягом 39,2 млн кубометрів. Показник у вихідні був аналогічним, а з середи до п'ятниці був на рівні 35,8 млн кубометрів, тоді як у вівторок становив 30,8 млн кубометрів.

Потужності заявлені лише по одній із двох точок входу до ГТС країни – газовимірювальній станції «Суджа». Коридором через ГВС «Сохранівка» заявки не прийнято.

Поточний рівень резервів газу у Європі скоротився до 64,1% – це на 21 відсотковий пункт вище за середній показник на ті ж дати за останні п'ять років.

За газову добу 18 лютого запаси скоротилися приблизно на 0,16 відсоткового пункта. Це мінімальний показник із новорічних канікул. Наприкінці минулого тижня регіон накрила чергова хвиля потепління, крім того у вихідні попит на газ традиційно знижується.

Тепла погода у жовтні, листопаді та січні, а також заходи економії призвели до того, що на даний момент рівень резервів у європейських ПСГ є максимальним за всю історію спостережень.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom