Росія внесли до «Чорного списку ЄС», – Мінфін

Share

Росія внесена до «Чорного списку ЄС». Це означає, що країни-члени Європейського Союзу можуть застосовувати податкові та неподаткові «захисні заходи» в операціях з юрисдикціями із зазначеного списку

Про це із посиланням на Міністерство фінансів повідомляє «Укрінформ».

«Міністерство фінансів України вітає рішення Ради Європейського Союзу з економічних та фінансових питань (ECOFIN) щодо включення російської федерації до списку  юрисдикцій, які «не співпрацюють з ЄС для цілей оподаткування» («Чорний список ЄС»)», – йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що до «Чорного списку ЄС» потрапляють юрисдикції, які не виконали рекомендацій ЄС щодо податкової прозорості, справедливого оподаткування та мінімальних стандартів ОЕСР з протидії  розмиванню бази і виведенню прибутку з-під оподаткування (anti-BEPS).

Потрапляння юрисдикції до «Чорного списку ЄС» означає, що країни-члени ЄС можуть застосовувати податкові та неподаткові «захисні заходи» в операціях з юрисдикціями із зазначеного списку.

Міністерство фінансів також закликає Міжнародну групу з протидії відмиванню брудних грошей (Financial Action Task Force – FATF) виключити росію зі списку країн-членів FATF та внести її до чорного списку як юрисдикцію з високим рівнем ризику на пленарному засіданні та засіданнях робочих груп, які відбудуться в Парижі 20-24 лютого. Внесення країни до чорного списку вимагатиме від усіх країн світу, включаючи країни-члени FATF, застосовувати посилену належну обачність та впроваджувати контрзаходи для захисту міжнародної фінансової системи від постійних ризиків, які створює росія.

Разом із РФ у «Чорному списку ЄС» перебувають Американське Самоа, Ангілья, Багамські острови, Британські Віргінські острови, Коста-Ріка, Фіджі, Гуам, Маршаллові острови, Палау, Панама, Самоа, Тринідад і Тобаго, Острови Теркс і Кайкос, Віргінські острови США та Вануату.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom