Швейцарія встановила стелю цін на російські нафтопродукти

Share

Швейцарія з 15 лютого впровадить стелю цін на російські нафтопродукти, повідомила Федеральна рада країни

«Федеральна рада узгодила свій режим санкцій щодо сирої нафти та нафтопродуктів з Росії з останнім пакетом санкцій, ухваленим Європейським Союзом. Нові заходи набувають чинності о 18:00 15 лютого 2023 року», – цитує заяву «Укрінформ».

Як зазначається, у відповідь на порушення Росією суверенітету та територіальної цілісності України 4 лютого ЄС запровадив граничні ціни на нафтопродукти з Росії. Водночас ЄС також адаптував відповідні перехідні положення. Федеральний департамент з питань економіки, освіти та досліджень (EAER) ухвалив обмеження ціни на російську сиру нафту 8 грудня 2022 року. Зараз Федеральна рада також ухвалила нові перехідні положення та обмеження цін на нафтопродукти з Росії з 15 лютого.

«Послуги, що сприяють торгівлі, посередництву та транспортуванню таких продуктів, як мазут з Росії, тепер дозволені лише за умови, якщо ціна не перевищує $45 за барель. Ціна на бензин, дизельне пальне або гас обмежена на рівні $100 за барель. Метою цих положень є пом’якшення несприятливих наслідків для постачання енергоресурсів до третіх країн і зниження цінових стрибків, спричинених збройною агресією Росії проти України, а також обмеження доходів Росії від нафти», – наголошено в заяві.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom