На Каметсталі запустили шаропрокатні стани на повну потужність

Share

У лютому шаропрокатні стани комбінату «Каметсталь» Групи Метінвест увійшли в роботу з максимальною завантаженістю обох технологічних ліній, повідомила прес-служба підприємства.

«Впродовж дев’яти місяців на шаропрокатній дільниці комбінату періодично працював лише один стан. Днями прокатники відновили виробництво шарів на повну потужність», – йдеться у повідомленні.

У лютому планують прокатати 3900 тонн продукції. Перша цьогорічна партія шарів діаметром 30 мм була відправлена для підприємств Польщі. Наразі триває виробництво шарів молольних діаметром 40 та 80 мм, необхідних для стабільної роботи гірничо-збагачувальних комбінатів Метінвесту в Кривому Розі. Їх використовують у шарових млинах для якісного подрібнення руди.

У період вимушеного простою прокатники власними силами лагодили обладнання шаропрокатних станів – виконували ремонти основних вузлів та механізмів, здійснювали ревізію прокатних клітей та відновлювали устаткування нагрівальних печей дільниці, додали на підприємстві. 

Раніше гендиректор Метінвесту Юрій Риженков повідомляв, що в січні Каметсталь працювала на двох доменних печах із трьох. Завантаження підприємства зросло після того як група почала закуповувати імпортну електроенергію. Втім компанія розглядає імпорт е/е як тимчасовий крок, оскільки її вартість суттєво впливає на економічні показники виробництва.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom