У 2023 році Україні необхідно до $48 млрд фінпідтримки, – МВФ

Share

Україні в 2023 році необхідно від $40 млрд до $48 млрд фінансової підтримки

На цьому наголосила директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва під час виступу на Всесвітньому урядовому саміті в Дубаї, передає «LIGA.Бізнес».

«Ми працюємо над програмою для України. Щоб ви розуміли, Україні потрібно від $40 млрд до $48 млрд зовнішньої фінансової підтримки цього року, щоб країна могла функціонувати», – сказала Георгієва.

Значну частину цієї потреби закриють США та Європейський Союз, але Міжнародний валютний фонд теж готовий зіграти свою роль і допомогти Україні, запевнила Георгієва.

Вона додала, що українська влада поки що добре справляється з кризою в економіці: пенсії та зарплати у державному секторі платяться, а інфляція перебуває на рівні нижче 30%, тоді як в інших державах в умовах війни вона часом сягала сотень відсотків.

«Я сповнена захоплення українською владою. Ми часто проводимо зустрічі у віртуальному режимі та чуємо сирени. Тоді зустріч переривається на кілька секунд, щоб люди перейшли в безпечне місце, – і ми продовжуємо», – сказала Георгієва.

Україна оцінює дефіцит державного бюджету у 2023 році у $38 млрд. Більшу частину цієї суми зголосилися покрити Європейський Союз (18 млрд євро) та США ($9,9 млрд), але залишається розрив ще у $10 млрд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom