«Нафтогаз» запропонував власникам дефолтних євробондів кращі умови реструктуризації

Share

НАК «Нафтогаз України» пропонує власникам єврооблігацій із погашенням у 2022 та 2026 роках, за якими він допустив дефолт улітку 2022 року після відмови власників від реструктуризації, обговорити дещо кращі її умови

Як зазначається в біржовому повідомленні компанії, «Нафтогаз» готовий орієнтовно 15 квітня заплатити прострочений 19 липня 2022 купон за євробондами-2022 і нараховані на нього відсотки, а за євробондами-2026 виплатити комісію 0,5% за обмін і погасити основну суму в листопаді-2027 та листопаді-2028, а не як раніше 100% у листопаді-2028, пише «Інтерфакс-Україна».

Пропонується також внести поправку в ковенант за боргом до кінця періоду відстрочки виплати відсотків, щоб додати такі винятки: нове необмежене середньострокове та довгострокове фінансування, нові залучені/гарантовані боргові зобов'язання від МФО та нові суверенні борги від суверена чи держбанків.

«Обговорюємо з їхніми власниками умови та пропозиції, що можуть бути прийнятними для обох сторін, – як для інвесторів, так і для нашої групи компаній, яка продовжує тримати енергетичний фронт в умовах війни», – прокоментував олова правління НАК Олексій Чернишов.

Уточнюється, що нові умови розроблено за участю фінансового радника Lazard і юридичного радника Freshfields Bruckhaus Deringer після того, як «Нафтогаз» провів уже кілька конструктивних консультацій щодо реструктуризації.

«Нафтогаз» підготував цей робочий сценарій у відповідь на відгуки, отримані від деяких кредиторів. «Нафтогаз» у тісній співпраці зі своїми консультантами та зацікавленими сторонами, включно з урядом України, свого часу надасть подальші оновлення», – йдеться у біржовому повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom