Ferrexpo заявила про арешт рахунків Полтавського ГЗК

Share

Шевченківський районний суд Києва заарештував банківські рахунки Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, що входить до групи Ferrexpo Костянтина Жеваго.

Усі видаткові операції Полтавського ГЗК, крім сплати податків, зборів та інших податкових платежів, було зупинено, йдеться у повідомленні, яке розповсюдила прес-служба групи.

Зазначається, що суд ухвалив рішення за клопотанням представників Офісу генерального прокурора України в рамках розслідування щодо нібито ухилення компанії від сплати рентних платежів. Зокрема, слідство вважає, що Полтавський ГЗК протягом 2018-2021 років ухилився від сплати ренти на суму майже 2 млрд грн.

У Ferrexpo наполягають, що комбінат не має жодних узгоджених податкових зобов’язань, які б він не сплатив, і податкові органи не надали жодних претензій, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення підприємством. Компанія планує в судовому порядку домагатися розблокування банківських рахунків, які використовуються для виплати заробітної плати та виконання договірних зобов’язань перед постачальниками.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom