СБУ повідомила про підозру керівнику «Росзалізниці»

Share

Служба безпеки України повідомила про підозру генеральному директору компанії «Російські залізниці» Олегу Белозьорову, який сприяв повномасштабному вторгненню РФ в Україну, повідомляє прес-служба СБУ

За даними силовиків, у результаті слідчо-оперативних дій щодо цього посадовця, який продовжує сприяти війні проти України, зібрано доказову базу.

Зокрема, як свідчать матеріали слідства, він організував доставку залізничним транспортом російської бронетехніки та особового складу у напрямку державного кордону України та на тимчасово окуповані території нашої держави.

«Для цього залучив 185 російських компаній, які надавали власні вагони, цистерни та платформи для забезпечення логістичних потреб окупаційних військ», – сказано в повідомленні.

Нині щодо вказаних компаній, за ініціативи СБУ, накладено економічні санкції РНБО України.

Як зазначили в СБУ, генеральному директору ВАТ «Російські залізниці» за матеріалами СБУ оголошено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom