«Запоріжсталь» оприлюднила показники виробництва в січні

Share

У січні 2023 року «Запоріжсталь» виробила 166,4 тис. т чавуну, що на 58,5% менше, ніж в січні 2022 року, повідомляє прес-служба металургійного комбінату

Також вироблено 89,9 тис. т сталі (-72,7%), відвантажено 73 тис. т прокату (-74%).

«Зниження виробництва порівняно з аналогічним періодом минулого року пов’язане з дефіцитом сировини та логістичними проблемами, спричиненими повномасштабними військовими діями на території України. Крім того, через ракетні атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури, у національній енергосистемі утворився дефіцит потужності, внаслідок чого комбінат знизив виробництво, таким чином скоротивши споживання покупної електроенергії», – пояснили на підприємстві.

У прес-службі нагадали, що в зв’язку з загостренням військових дій у регіоні з початку березня група «Метінвест» перевела частину обладнання комбінату «Запоріжсталь» у режим гарячої консервації. Наприкінці березня 2022 року «Запоріжсталь» частково відновив роботу цеху холодної прокатки для виробництва та відвантаження холоднокатаних рулонів європейському споживачу. За місяць після вимушеної зупинки комбінат «Запоріжсталь» вивів з консервації обладнання та частково відновив виробництво. З квітня 2022 року комбінат працює у середньому на 50% потужності.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom