Керівника «Укртатнафти» підозрюють в ухиленні від сплати 606 млн грн податку

Share

Детективи Бюро економічної безпеки повідомили про підозру в.о. першого заступника полови правління «Укртатнафти», понад 43% активів якої належить державі

За даними бюро, службова особа підозрюється в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Підозрюваному обрали запобіжний захід у виді застави майже 200 млн грн, повідомила прес-служба БЕБ.

Встановлено, що службовці підприємства в січні 2022 року задекларували до сплати нафтопереробним підприємством акцизний податок з терміном сплати 2 березня 2022 року, проте умисно не перерахували 605,9 млн грн податку до державного бюджету.

БЕБ досліджує факти привласнення та розтрати паливо-мастильних матеріалів орієнтовною вартістю 40 млрд грн колишнім менеджментом двох найбільших нафтових підприємств країни – «Укрнафта» та «Укртатнафта».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (умисне ухилення від сплати податку на додану вартість, мита, що призвело до фактичного ненадходження до держбюджету коштів в особливо великих розмірах) триває.

Напередодні СБУ прийшла з обшуками до олігарха Ігоря Коломойського.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom