США запровадили санкції проти компаній та фізосіб за допомогу РФ ухилятися від санкцій

Share

США запровадили санкції проти 12 компаній та 10 фізичних осіб, які допомагають російській владі ухилятися від західних санкцій

Про це з посиланням на повідомлення Мінфіну США пише «Інтерфакс-Україна».

«Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) запровадило повні блокуючі санкції щодо 22 фізичних та юридичних осіб у різних країнах, пов'язаних із мережею ухилення від санкцій, що підтримує російський військово-промисловий комплекс», – сказано в повідомленні.

Зазначене рішення запроваджене відповідно до Виконавчого указу 14024, і є частиною стратегії США щодо методичного та інтенсивного припинення зусиль з ухилення від санкцій по всьому світу, виявлення посередників та посібників та обмеження доступу Росії до доходів, необхідних для того, щоб вести жорстоку війну проти України.

У відомстві додають, що відтепер усе майно, що належить підсанкційним особам та підприємствам на території США або перебуває під контролем представників США, заблоковане.

«Крім того, будь-які організації, які прямо чи опосередковано належать одному чи кільком заблокованим особам на 50 і більше відсотків, також блокуються», – підсумували в Мінфіні США.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom