Богуслаєва підозрюють в співпраці з терористами «ДНР», – СБУ

Share

Контррозвідка та слідчі Служби безпеки заявили про викриття нових фактів злочинної діяльності президента АТ «Мотор Січ» Вячеслава Богуслаєва. Його підозрюють в співпраці з агресором

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Слідчі встановили, що після повномасштабного вторгнення РФ високопосадовець фінансував терористичну організацію «ДНР». Зокрема, через сплату «податків» та «зборів» у бюджет квазіутворення.

Серед іншого, він співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року перебуває під контролем так званої «ДНР». Його метою було постачання авіакомплектуючих до підприємств військово-промислового комплексу РФ.

Встановлено, що через оборудку «бюджет» терористичної організації «ДНР» отримав понад 290 млн російських рублів у виді «податків» від реалізації авіапродукції для потреб окупантів.

Отримані гроші керівники окупаційної адміністрації Донецька спрямовували на потреби військових угруповань РФ, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

Слідчі повідомили Богуслаєву про нову підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації).

Крім цього, під час нових обшуків правоохоронці виявили понад 20 медалей, грамот та почесних нагород президенту АТ «Мотор Січ» від представників військово-політичного керівництва РФ. Триває досудове розслідування.

Обшуки у Богуслаєва

Обшуки у Боуслаєва

СБУ затримала Богуслаєва у жовтні 2022 року разом з начальником Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom