Приватний сектор стане ключовим елементом відбудови України після війни, – Кабмін

Share

Міжвідомча робоча група з питань прискореної дерегуляції запропонувала скасувати 47 ліцензій і дозволів у сфері відання Міністерства економіки

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 31 січня, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

«Це норми, що регулюють експорт та імпорт товарів, норми у сфері інвестиційної діяльності, інтелектуальної власності, технічного регулювання», — зазначив він.

Кабінет міністрів також ухвалив розпорядження, яке вносить зміни до плану заходів щодо дерегуляції та покращення бізнес-клімату. За словами прем’єр-міністра, додається понад 30 позицій, за якими відбудуться спрощення.

«Це стосується адміністративних процедур, транспорту, логістики та IT, медицини та соцсфери, нафтогазового сектору й екології, агропромислового комплексу. Урядові рішення на виконання цього плану будуть ухвалюватися протягом усього 2023 року», — зазначив Шмигаль.

Крім того, уряд схвалив зміни до законопроекту про оцінку впливу на довкілля. Як зауважив прем’єр-міністр, цими змінами планується оптимізувати процедуру, зокрема, повністю перевести її у цифровий формат і суттєво скоротити строки проходження.

«Ми прибираємо дискреційні повноваження при ухваленні рішення, тобто прибираємо можливості для зловживань чиновників. Ми впевнені, що бізнес позитивно оцінить такі зміни. Будуємо вільний економічний простір, де інвестор почуватиме себе комфортно. Адже приватний сектор — це основа нашої економіки, і він стане ключовим елементом відбудови України після війни», — наголосив Шмигаль.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom