Добова кількість виходів суден із українським збіжжям впала до мінімуму, – Мінагрополітики

Share

Протягом січня кількість виходів суден із українських портів трималася на рівні 2,7, тобто в середньому по два – три кораблі на день, повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства

«Це фактично один із найнижчих показників за всі місяці існування «зернової ініціативи». Він зумовлений штучним блокуванням роботи зернового коридору з боку російських інспекторів. Однак за останні дні, станом на кінець січня, ситуація погіршується і добова кількість суден впала до 2,5. Це антирекордний показник», – сказано в повідомленні.

Попри це середній тоннаж відправок на одному судні в січні зберігся на рівні 37 тис. тонн, що є найкращим показником за час роботи коридору.

«Але на загальну кількість відправок у січні це позитивно не вплинуло. Так, коридором за перший місяць нового року виїхало лише 2,4 млн тонн збіжжя, тоді як у вересні та жовтні це було понад 4 млн тонн. Пшениці у січні відправлено 540 тис. тонн, з них до Африки – 61 тис. тонн», – сказано в повідомленні.

Загалом Україна вже відправила в рамках зернової ініціативи 675 суден із вантажем в 18,4 млн тонн. Частка Африки становить 2,3 млн тонн, Азії – 5,1 млн тонн, Європи – 7,5 млн тонн, Близького Сходу – 3,4 млн тонн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom