У Великій Британії пропонують побудувати на території Польщі завод з виробництва зброї для України

Share

У Польщі потрібно побудувати «величезний завод з виробництва зброї», щоб допомогти Україні виграти війну

Про це заявив голова комітету з оборонних питань парламенту Великої Британії Тобіас Еллвуд, передає «Європейська правда» з посиланням на The Telegraph.

Він заявив, що західні уряди продемонстрували відсутність стратегічної далекоглядності у своїх планах допомогти Україні «вижити і процвітати».

Еллвуд привітав рішення про постачання основних бойових танків західного виробництва, але заявив, що модель поставок Києву з різними ланцюжками поставок і типами боєприпасів «нежиттєздатна».

«Це просто недоцільно в довгостроковій перспективі. Танки сьогодні – так. Але нам потрібна стратегія, щоб переконатися, що Україна зможе захистити себе», – сказав депутат-консерватор.

В умовах, коли західні військові запаси скорочуються, Еллвуд вважає, що створення збройового заводу в Польщі може допомогти перетворити українські Збройні Сили на більш незалежну армію.

Концепція може бути заснована за зразком заводу з виробництва мікрочіпів, відкритого Тайванем у США, який побоюється, що китайське вторгнення може відрізати його від Заходу.

«Давайте зробимо те ж саме з Україною, щоб вони могли закуповувати власне обладнання за своїми специфікаціями, можливо, за стандартом НАТО, і мати постійно захищений ланцюжок поставок», – сказав Еллвуд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom