Бельгія готує новий пакет військової допомоги Україні

Share

Міністерка оборони Бельгії Людівін Дедондер анонсувала підготовку нового пакета військової допомоги Україні, але до нього не увійдуть танки, оскільки на складах бельгійських Збройних Сил їх немає

Про заяву Дедондер повідомляє «Європейська правда».

«Цієї п'ятниці (27 січня – ред.) в Раді міністрів я запропоную іншу допомогу саме для задоволення нагальних потреб українців у засобах протиповітряної та протитанкової боротьби, а також боєприпасах», – зазначила міністерка.

Очільниця бельгійського Міноборони пояснила, що країна не зможе передати танки, оскільки 10 років тому було ухвалене рішення продати їх зі складів, «оскільки вони більше не були придатні до експлуатації».

«Ніщо не заважає нам викупити їх (танки – ред.), але вони не працюють. Ідея полягає в тому, щоб не викуповувати їх за необґрунтованими цінами. І на сьогодні є бельгійські компанії, які роблять необґрунтовану націнку. Ми розраховуємо на ціну перепродажу в 500 тис. євро за одиницю, яке зберігається в сараях і для якого не було проведено жодних ремонтних робіт», – зазначила Дедондер.

За її словами, Бельгія вже надала Україні низку одиниць військової техніки, прийняла поранених українських військових та бере участь в ініціативі з підготовки військовослужбовців.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom